Bicikli za brži rad zaposlenicima

Projekt ”Zaželi poželi” program je za zapošljavanje žena, prema Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, financiran iz Europskog socijalnog fonda. Udruga osoba s invaliditetom Slatina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku potporu u iznosu od 1.644.422,42 kn bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a istim je nakon raspisivanja natječaja i posljedične potrebite obuke zaposleno 10 žena starijih od 50 godina. One skrbe za 40 korisnika natječaja, pomažu im u kući i rade sve ostale poslove kako bi im olakšale životne potrebe. Radi se o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi.

U okviru spomenutoga projekta UOSI Slatina organizirala je dodjelu bicikala ženama, djelatnicama, koje će sada svoj posao obilaska korisnika lakše i brže odrađivati. Bicikle je ženama zaposlenim na projektu uručila osobno predsjednica slatinske UOSI Diana Zelenka.

U projekt je uključeno deset djelatnica kojima su danas dodijeljeni bicikli u vrijednosti 15 000 kuna, predviđenih i osiguranih projektom koji će potrajati do ožujka 2021. Bicikli su trajno vlasništvo udruge.

Objave

Video