Održana početna konferencija projekta “Zaželi-poželi”

Udruga osoba s invaliditetom Slatina jedan je od 10 potpisnika ugovora u okviru projekta Zaželi koji je potpisan u Slavonskom Brodu 14. prosinca 2018. godine. Od ukupne vrijednosti tih ugovora 30,279.430,37 kuna, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, UOSI Slatina dobit će 1,644.422,42 kune.

Od 167 novozaposlenih žena, starije životne dobi, u Slatini će se zaposliti njih deset, a brinut će se o 40 korisnika. Program Zaželi na razini Hrvatske vrijedan je milijardu kuna, a bit će zaposleno više od pet tisuća žena u trajanju od dvije godine.

Početna konferencija projekta Zaželi-poželi održana je u restoranu Višnjica u petak, 11. siječnja 2019. godine. Konferencijom je predsjedavala Ksenija Vujanović-Juras, prof, potpredsjednica Udruge. O značaju projekta, jednom u nizu koja ova udruga realizira, govorila je Diana Zelenka, predsjednica Udruge. Okupljenim predstavnicima udruga i institucija obratili su se partneri u projektu: Ljiljana Randelj, ravnateljica Centra za socijalnu skrb koji radi na još 12 projekata, Denis Ostrošić, gradonačelnik Slatine, drugi partner projekta Zaželi-poželi i Hrvoje Belobrk, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje VPŽ, koji je naglasio da se na ovakav način zapošljava oko 5% od ukupno uposlenih. Iskustva na takvim i sličnim projektima iznio je Vladimir Jelenčić, ravnatelj slatinskog Crvenog križa.
Prvo predstavljanje imala je i Željka Butorac, voditeljica projekta.

Realizacija projekta Zaželi-poželi započet će na terenu početkom ožujka 2019. godine.

Objave

Video